Tarinamme

GoSleepin tarina

GoSleepin perustaja Jussi Piispanen reissasi moottoripyörällä Euroopassa. Siihen asti hauska reissu sai karun lopun, kun pyörän moottori hajosi. Ainut vaihtoehto oli lähteä kotiin lentämällä. Seuraava lento lähti vasta aamulla ja kaikki lentokenttähotellit olivat ─ totta kai ─ täynnä.

Edessä oli pitkä yö kentällä: ei hotellia, ei maakuupaikkaa. Pyörän rikkoutuminen harmitti ja pitkä päivä väsytti armottomasti. Tuntui, että oli aivan pakko päästä nukkumaan.

Lentokentällä penkit olivat liian lyhyitä (tarkoituksella), eikä jalkoja saanut suoraksi. Jussi irrotti käsinojat penkkien keskeltä, jotta pääsi nukkumaan vartalo suorana. Yöllä tuli karu herätys, kun siivooja näki nukkuvan miehen ja irrallaan olevat käsinojat. Jussi asensi kädensijat kiireesti paikoilleen, kun siivooja uhkasi vartijoilla. 

Miten on mahdollista, että näin yksinkertaiseen ongelmaan ei ole ratkaisua, mietti Jussi jälkeenpäin. Maailma on täynnä julkisia paikkoja, joissa ihmiset yrittävät nukkua ja levätä istuma-asennossa. Eikö tähän löydy yksinkertaista ratkaisua?

Tästä yöstä alkoi GoSleepin tarina. Jussin yritys kehitti podin, jonka ideana oli tarjota julkiseen tilaan sijoitettava yksityinen lepopaikka. Suomalaisen funktionalismin tapaan podiin suunniteltiin kaikki tarvittava, eikä mitään ylimääräistä. Podi muotoiltiin ajattoman tyylikkääksi, mutta helposti lähestyttäväksi.

Podeja alkoi ilmestyä kentille ympäri maailmaa. Asiakaspalaute oli ylistävää. Podi koettiin moderniksi, hauskan näköiseksi ja helpoksi käyttää. Ennen kaikkea se oli helppo tapa nukkua muutama tunti kentällä, kun hotelliin ei olisi ehtinyt. Parasta podissa oli se, että lepäämään pääsi muiden katseilta suojassa ja sen sisään sai myös sijoitettua omat matkatavarat. 

Hyvät keksinnöt leviävät. Matkustajat, jotka olivat itse tutustuneet podeihin kentillä, ottivat meihin yhteyttä ja pyysivät niistä tarjouksia omiin yrityksiinsä. Yhtäkkiä huomasimme, että podeille oli käyttöä myös toimistoissa sekä vuorotyö- ja päivystyspaikoissa. Lyhytaikaista lepoa muiden katseilta suojassa tarvittiin myös muualla. 

Podien leviäminen toimistomaailmaan herätti meidät miettimään tarkemmin ei ainoastaan lepoa, vaan myös palautumista. Työpaikoilla ihmiset kuormittuvat eri tavoin. Joillekin palautumiseen riittävät lyhyet tauot, liikunta tai muut omat keinot. Monille käy kuitenkin niin, että vauhti vie mukanaan. Emme huomaa palautumisen puutetta, ennen kuin kehomme ja mielemme ovat ylikuormittuneet.

Siksi toimme erityisesti toimisto- ja kuntosalikäyttöön Pro-version. Pro-versio on varusteltu palautumista edistävällä teknologialla. Podin patjan matalataajuusvärähtely vaikuttaa ihmisen autonomiseen hermostoon. Patjan eri ohjelmilla voidaan auttaa käyttäjää mm. palautumaan stressistä, helpottamaan unihäiriöitä ja palautumaan nopeammin urheilusuorituksista. Myös tämä teknologia on kehitetty Suomessa. Sen hyödyistä on tuhansien ihmisten palautteita.

Tunnuslauseemme on ”Rest is more.” Tiedämme lukuisista tutkimuksista, että levännyt ihminen on parempi ihminen. Itselleen armollisempi, mukavampi ja myös tuottavampi.  Siksi uskallammekin ajatella, että podi voi olla työpaikan, odotushallin tai kuntosalin Symbol of well-being. Se antaa meille tilaisuuden rauhoittua, levätä ja palautua hetken, omassa rauhassa.

Rest and recover in privacy – GoSleep

Ota yhteyttä

Asiantuntijamme auttavat sinua löytämään parhaan ratkaisun organisaatiollesi. Kerro meille muutama sana tarpeistasi, niin otamme sinuun yhteyttä.